Lyftinspektioner

 

Inspektion

Vi anpassar vår inspektion utifrån kundens behov, oavsett om det är en lastkran på ett fartyg eller en lyftkätting på en mobilkran. Vi har det nödvändiga godkännandet, kunskapen och utrustningen.

Vi har fullt certifierade inspektörer i Helsingborg och Göteborg, Sverige och i Fredericia, Danmark. Detta innebär kort inställelsetid i många stora hamnar och industriområden.

 

 

Provbelastning

Vi utför årliga och 5-årliga inspektioner på lyftutrustning på fartyg, offshore och industri.

Vi använder vattensäckar, kalibrerade lastceller och fasta vikter. Vi har tre provbänkar  på 10 ton, 25 ton och 80 ton för att utföra inte bara belastningstester utan även förstörande provning för att bestämma brottlast.

Oberoende vilka bestämmelser som lyftutrustningen faller under så är vi auktoriserade att utföra inspektion och belastningsprov samt utfärda certifikat.

 

Reparation

Med vårt omfattande nätverk av leverantörer och servicepartners har vi tillgång till ritningar, reservdelar och teknisk support. Våra duktiga tekniker hjälper dig att få din lyftutrustning tillbaka driftsäkert skick.

 

 

Certman

Vi utför både årliga och 5-åriga inspektioner och utfärdar tillhörande certifikat. Certman är vårt nätbaserade certifikatprogram som hjälper kunden att hålla i ordning sina certifikat och att planera besiktningarna när det är dags. Kunden får en inloggning så att hen själv kan gå in och kolla alla datum och skriva ut kopior om så önskas. Ett mail går ut från systemet som påminner kunden om att det är dags att planera för besiktning.

 

Godkännande